Çim Toprağı

Çim ekilecek alan belirlendikten sonra, başlangıç olarak alan üzerindeki yabancı ot miktarına bakılır.Ot oranı fazla ise otlar el ile yada herbisit (ot öldürücü iliçlarla) yok edilir.
Daha sonra 3 m2 alan için 5-10 LT yanmış hayvan gübresi atılarak, 15-20 cm derinliğinde bellenerek iyice karıştırılır.
Alan, 1 hafta boyunca günde 1 kere sulanır.
Varsa kalan yabancı ot mücadelesi yine el ile yada herbisit kullanılarak yapılır ve ottan arındırılmış bir alan elde edilir. (Yabancı ot, hem görüntü olarak rahatsızlık verir hem de çim için yetiştirme alanına verilen su ve besin maddelerine ortak çıkararak çimin zayıf ve cılız kalmasına neden olur.)
Eğer toprağınız asitli bir toprak yapısındaysa (ph değeri 6 dan düşükse) sönmüş kireç 3 m2 için 2 – 4 LT uygulanır.
Eğer tam tersi ph değeri 7.5 dan yukarı ise bu sefer hayvan gübresi %25 – % 50 arasında arttırılarak koyulur.
Yabancı otlar arındırılıp, ekim alanı 15 -20 cm karıştırıldıktan sonra 25 ile 30 kg. lık silindir yada benzeri bir aletle toprak ezilerek düzeltilir.
Burada püf noktası, toprağı sıkıştırarak taş sertliğine getirmek değil, iyice belleyerek ve incelterek kabarttığımız toprağı bir seviyede iyi bir tohum yatağı haline getirmektir. D
aha sonra m2 ye yerin durumuna göre 50 ile 100 gr. karışımlı çim tohumu serpilerek alan boş kalmayacak şekilde pay edilir.
Ekim alanı üzeri, 1 cm. kalınlığında ÇİM KAPAK TOPRAĞI ile kapatılarak ekim tamamlanır.
Ekim alanının üzerindeki örtünün kalın olması tohumların çimlenme esnasındaki kaldırma kabiliyetlerinin az olmasından dolayı çıkışı olumsuz etkiler.
Örtünün ince olması ise tohumların kurumasına neden olur.

Call Now ButtonŞimdi Ara
× WhatsApp Destek